<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=3220325061631064&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

3 gode råd til at opnå succes med din leasing-forretning


Flere og flere har fået øjnene op for fordelene ved at lease, og med årene er finansieringsformen blevet en utrolig populær måde at skaffe sig adgang til forskellige aktiver på - både for virksomheder og privatpersoner. Potentialet for at skabe og drive en succesfuld leasingforretning er stort, men det kræver selvfølgelig, at din tid, penge og ressourcer investeres, hvor det giver bedst mening.

juni 20, 2022
By Jan Johannes Kyhnæb

I en vækstende branche, hvor konkurrencen skærpes og nye kunder hele tiden kommer til, kan det være nødvendigt en gang imellem at stoppe op og overveje, hvorvidt man stadig er på rette vej. I denne blogpost har vi samlet vores bud på, hvordan du opnår succes med din forretning i nutidens leasingbranche.



1. Omfavn dine teknologiske muligheder

Ofte kan det være fristende at læne sig op ad ordsproget ”don’t fix it if it ain’t broken” - hvorfor skifte de manuelle arbejdsgange ud med ny og moderne teknologi, når det fungerer?

Du skal ikke have arbejdet i leasingbranchen særlig længe før du har oplevet, hvor stor en administrativ arbejdsbyrde, der er forbundet med at drive en leasingforretning. Det er ofte en enormt tids – og energikrævende proces at håndtere leasingaftaler, og samtidig kan der nemt opstå fejl i arbejdet med kontrakter, dokumenter og anden data. Måske Excel-arket fungerer, men det er værd at overveje om en udskiftning ikke kan betale sig?

Når du bytter Excel-arket ud med et leasing-system, frigiver du ressourcer, højner effektiviteten og mindsker fejl samtidig med at kvaliteten øges. Dine medarbejdere får mere tid til at servicere dine kunder, og dét vil stille dig stærkt i forhold til dine konkurrenter.

Det behøver hverken være dyrt eller besværligt at automatisere sine manuelle arbejdsgange med et leasing-system. Du kan sagtens lave en økonomisk fornuftig aftale med din leverandør, hvor du ikke behøver betale et stort beløb up-front, men i stedet kan betale systemet på abonnementsbasis.

Hvis du herudover sikrer dig, at du investerer i et brugervenligt og intuitivt system samt klæder dine medarbejdere ordentligt på, så tør vi godt love, at du får de medarbejdertimer, der anvendes i implementeringsfasen, mange gange igen.

 

2. Analysér din forretningsdata

Det kan være svært at vækste sin forretning uden et klart billede af, hvordan det rent faktisk går. Når du dykker ned i din forretnings data, får du et indblik i, hvad der virker og ikke mindst, hvor der er plads til forbedringer. I moderne virksomheder, hvor data genereres i massevis, kan det dog være svært at skabe et meningsfuldt overblik udelukkende ved hjælp af Excel, og det er her BI - eller business intelligence - kommer ind i billedet.

Microsoft Power BI trækker dine data, analyserer og omdanner dem til let-forståelige rapporter med visuelle elementer - fx grafer og diagrammer - på alle devices. Du kan tilgå disse rapporter fra browsere, iOS, Android, etc. Med Power BI får du og dine medarbejdere tegnet et overskueligt og detaljeret billede af, hvad der sker i forretningen netop nu. 

Power BI kan forbindes til en række datakilder - fra Excel-ark til databaser samt cloud-baserede og lokale apps. Det er bygget på fundamentet for Microsoft Excel, og derfor kan enhver, der er bekendt med Excel, også nemt lære Power BI. Forskellen er blot, at Power BI er et langt mere kraftfuldt værktøj, der giver dig yderst gode forudsætninger for at træffe beslutninger baseret på reelle data.

 

3. Husk dine eksisterende kunder  

Mange virksomheder lægger et stort stykke arbejde i at rekruttere nye kunder, og selvom det er vigtigt at vækste sin kundebase, så må det ikke være på bekostning af dine eksisterende kunder. 

Målrettede tilbud til førstegangskøbende er en velkendt metode til at få nye kunder i butikken. Det kan fx være, at du tilbyder en ny kunde de første tre måneder af leasingperioden til en reduceret pris.   

Der er intet i vejen med at erhverve sig nye kunder ved at belønne dem med gode tilbud, men det er værd at overveje om du i samme grad værner om og belønner dine eksisterende kunder? Vi ser ofte, at der bliver kræset om nye kunder i højere grad end eksisterende, og det er på trods af, at de eksisterende både er billigere og mere værdifulde at holde fast i.  

Det tager tid (og kræver nogle gange gode tilbud) at få nye kunder til at interessere sig for dig, og i endnu højere grad at overbevise dem om at købe din leasingydelse. Med eksisterende kunder skal du ofte blot sørge for, at de er glade og tilfredse.  

Konverteringsraten for eksisterende kunder er også ofte højere, fordi de har tillid til dig, og du er bedre klædt på til at kende deres behov og dermed forsyne dem med skræddersyede tilbud.   

Med glade og tilfredse kunder får du også gratis markedsføring. De vil nemlig være tilbøjelige til at fortælle deres omgivelser om din leasingforretning, og det er ekstremt værdifuldt i dag, hvor forbrugerne i høj grad lytter til deres omgivelser. 

 

New call-to-action